stageedimotomea@yahoo.gr

19.8.12

Πόσο ν’ αντέξει η Δέσποινα;


Συντάκτης: Αργύρης Ντινόπουλος
H Δέσποινα ( όχι το πραγματικό όνομα για ευνόητους λόγους ) είναι ένα από τα «παιδιά των stage». Έζησε ( εκεί γύρω στο 2006) το «όνειρο του δημοσίου». Γιατί ( αυτοί που την αντάμειψαν με ένα «stage» ) την παραμύθιασαν ότι « κανείς δεν πρόκειται να την κουνήσει».
Άλλωστε τότε (2006,2007,2008) πιστεύαμε ότι θα ήμασταν «μια ζωή κυβέρνηση». Και η Δέσποινα ότι θα ρίζωνε στο ΙΚΑ ( εκεί δούλευε)
Η συνέχεια γνωστή. Το 2009 την έδιωξε ο Πάγκαλος. Η Δέσποινα (τριάντα χρονών σήμερα) δεν το έβαλε κάτω. Πρώτον γιατί έχει πολύ καλές σπουδές. Δεύτερον γιατί (μέχρι να την διώξει ο Πάγκαλος) δούλευε σαν σκυλί ( όπως και οι περισσότεροι των stage). Tρίτον γιατί της την έδινε το δούλεμα ( κυρίως των δικών μας). Γιατί αν δεν την παραμύθιαζαν με δήθεν μονιμότητες και άλλα ψέμματα , θα έψαχνε για καμιά δουλειά της προκοπής στον ιδιωτικό τομέα. Τότε ( το 2006) που δουλειές υπήρχαν.
Ξεκίνησε, λοιπόν, η Δέσποινα δικαστικό αγώνα. Όπως και εκατοντάδες άλλα «θύματα των stage». Και φέτος τον Μάρτιο ( του 2012) η Δέσποινα κέρδισε την δίκη. Μαζί με άλλους δέκα «ομοιοπαθείς». Προσέξτε, δίκη σε τακτικό δικαστήριο.  Όχι ασφαλιστικά μέτρα.
Το ΙΚΑ , λοιπόν, υποχρεώθηκε να τους προσλάβει. Και μάλιστα με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Δείτε τώρα την αντίδραση του ΙΚΑ.
Τους προσέλαβε γιατί υπήρχε ( από την δικαστική απόφαση) η απειλή του προστίμου (για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης). Αλλά δεν τους πλήρωνε για πέντε μήνες!
Μετά υπέβαλε έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης. Και καλά μέχρι εδώ. Όταν –πριν λίγες ημέρες- το ΙΚΑ αναγκάστηκε να δώσει κάποια λεφτά «έναντι» στην Δέσποινα και στους άλλους δέκα , τι σκαρφίστηκε η ( από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ) διοίκηση ; Επειδή η έφεση θα αργούσε να εκδικαστεί έβαλε τους δικηγόρους του ΙΚΑ να ζητήσουν «αναστολή εκτέλεσης» της απόφασης που δικαίωνε τους προσληφθέντες. Μη τυχόν και δεν καταφέρει να τους διώξει από το ΙΚΑ. Να θυμίσω ότι σήμερα η κυβέρνηση έχει ως κύριο κορμό υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Μήπως , λοιπόν, πρέπει κάποιος να τραβήξει τα αυτιά των διοικούντων του ΙΚΑ ή –ακόμα καλλίτερα- να τους στείλει σπίτια τους; Γιατί ας έρθουμε (για μια στιγμή) στην θέση της Δέσποινας. Παραμύθιασμα το 2006 , ψυχρολουσία και διασυρμός το 2009, αγώνας (μοναχικός) για τρία ολόκληρα χρόνια, δικαίωση το 2012, διωγμός τώρα ( με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ! )  Έ, πόσο να αντέξει η Δέσποινα….

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/475784/Poso-n%E2%80%99-antexei-i-Despoina.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια :