stageedimotomea@yahoo.gr

23.11.10

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ 1ο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!


ΑΠΟΦΑΣΗ: 164/10 ΚΑΙ 165/10

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE!!!!!!

ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΣ

http://stageedimotomea.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

Η ΑΠΟΦΑΣΗ EINAI ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ STAGE ΣΤΙΣ 13/10/10 ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕYMENA ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ!!!!



Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ για τον Δήμο της Άρτας !!!



Σας είχα τάξει προχτές στην ανάρτηση με τίτλο "Οι σκελετοί του Δημαρχείου", ότι μόλις η "Μαρία" μου έστελνε την απόφαση που δικαιώνονταν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, θα την έβγαζα σε ανάρτηση.
Όμως δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η απόφαση θα περιείχε μια ΒΟΜΒΑ, που δημιουργεί πια δεδικασμένο για τους συμβασιούχους των Stage...

Τι εννοώ; Η Δικαιοσύνη δέχεται επίσημα και με τη βούλα ότι ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!

Δεν με πιστεύετε; Για διαβάστε παρακάτω τι μου έστειλε η "Μαρία":


ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ

Μια απόφαση βόμβα έρχεται από το Ειρηνοδικείο Άρτας και αφορά δεδουλευμένα εργαζομένων stage. Είναι η πρώτη υπόθεση δεδουλευμένων stage στην Ελλάδα, η οποία εκδικάστηκε στην Άρτα στις 13/10/2010.

Μετά την εκδίκαση αγωγής διαδικασίας εργατικών διαφορών μεταξύ 10 εναγόντων με εργασία STAGE και εναγομένων: 1) του Δήμου Αρταίων και 2) του ΟΑΕΔ από τον οποίο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των εναγόντων παραιτήθηκαν, με τις αριθμ. Αποφάσεις: 164/2010 και 165/2010, αποφασίστηκε: Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 10 ΑΤΟΜΑ STAGE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ,κηρύττοντας τις αποφάσεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στις αποφάσεις: "αποδείχτηκε ότι μολονότι προσλήφθηκαν με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα από το εναγόμενο για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών διοικητικών αναγκών, μόνιμης, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, συναρτώμενες και σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετεί παράλληλα και το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του. Το εναγόμενο αποσκοπούσε σε αυτή καθεαυτή την απασχόληση των εναγόντων ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ στα καθήκοντά τους και όχι στην παροχή εκπαίδευσης σε αυτούς, ώστε η παροχή εργασίας από τους ενάγοντες να γίνεται για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της εξοικείωσής τους με το αντικείμενο του επαγγέλματός τους. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εναγόντων, είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική τους κατάρτιση, την μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση απασχόλησης των εναγόντων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης."
Επίσης αναφέρεται: "δεδομένου ότι η πραγματική σχέση που συνέδεε τους ενάγοντες ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όφειλε κατά τα εκτιθέμενα στη μείζονα σκέψη της παρούσας το εναγόμενο να τους αμείβει με τα αντίστοιχα ποσά που άμειβε και το μόνιμο προσωπικό του της ίδιας μισθολογικής κατηγορίας και προϋπηρεσίας και ίδιας οικογενειακής κατάστασης, καταβάλλοντας επιπροσθέτως και τα δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην καθορισθείσα ημερήσια αποζημίωση και δεν καταβάλλονταν".
Για του λόγου το αληθές, ακουλουθούν αποσπάσματα των αποφάσεων:












ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ τώρα από πού ν' αρχίσω και πού να συνεχίσω;
-Από το ότι το δικαστήριο δέχεται ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;
-Από το ότι δέχεται ότι ασκούσαν εξαρτημένη εργασία και πρέπει να τους καταβληθούν ό,τι έπαιρναν και οι μόνιμοι υπάλληλοι (μισθοί, επιδόματα, δώρα κτλπ);
-Από το ότι οι Stagers είχαν δίκιο και το διεκδίκησαν και αγωνίστηκαν και το κέρδισαν
παρά τον πόλεμο, τις απειλές, τους εξευτελισμούς, τις πιέσεις από τους αραχτοκαθισμένους του Δημαρχείου;
- Από το ότι αυτό δημιουργεί νομικό προηγούμενο και πιθανόν να δούμε αλυσιδωτές ανάλογες αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα;

Πάντως, όπως και να 'χει, ανοίγει ο δρόμος για πάρα πολλά που αφοράνε τους αραχτοκαθισμένους...
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνονται ακόμη, αλλά η συμπεριφορά που έδειξαν για τόσο καιρό σε αυτούς τους ανθρώπους, σε συνδυασμό με αυτή την απόφαση, μάλλον θα τους απασχολεί για πολύ καιρό στο μέλλον...

http://aletri.blogspot.com/2010/11/blog-post_7280.html

Αναδρομικά 5ετίας για τα stage!


Δικαστική απόφαση ανοίγει δρόμο για διεκδικήσεις

Το δρόμο για τη διεκδίκηση αναδρομικών και μάλιστα σε βάθος πενταετίας δείχνουν δύο δικαστικές αποφάσεις σε χιλιάδες κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους εργαζομένους των stage, οι οποίοι, υπό το πρόσχημα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, κάλυπτα διαρκείς και πάγιες τακτικές.

Για πρώτη φορά δικαστήριο επιδικάζει αναδρομικά που κυμαίνονται από 6.664 μέχρι 18.628 ευρώ, για διαφορές αποδοχών και επιδομάτων stage, κρίνοντας ότι όχι μόνον δεν μαθήτευαν ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη εργασία τους με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των ελαχίστων νόμιμων ορίων αλλά στην πραγματικότητα εργάζονταν υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας.

Σε καιρούς γενικευμένης εργασιακής ανασφάλειας, οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου της Άρτας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού δέχονται ότι οι εργαζόμενοι υποτάχθηκαν στις ανάγκες βιοπορισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούν και το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Σύμφωνα με τη δικαστική ετυμηγορία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας:

- Η αξίωση των εργαζομένων να τους καταβληθεί η διαφορά των αποδοχών και των επιδομάτων γιορτών.

- Ο δήμος όφειλε να τους αμείβει με τα αντίστοιχα ποσά που άμειβε και το μόνιμο προσωπικό της ίδιας μισθολογικής κατηγορίας και προϋπηρεσίας.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/81522/anadromika-5etias-gia-ta-stage/

Δεν υπάρχουν σχόλια :