stageedimotomea@yahoo.gr

3.9.10

ΕΝΑΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΝΑΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Πληροφορηθήκαμε (με μεγάλη μας έκπληξη) τις νομικίστικες ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Μόβρης κ. Παναγιωτόπουλου.


Ο εν λόγω δήμαρχος αφού έλυσε>> όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου του ήτοι : Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Καθαριότητας, και πάνω από όλα το πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει το
δήμο του, αποφάσισε να ασχοληθεί με τρείς εργαζόμενους
stagers, οι οποίοι παραμένουν στον δήμο Μόβρης
με δικαστική απόφαση.


Αποφάσισε λοιπόν ο υπηρέτης του Ιπποκράτη, να ασκήσει στο δικαστήριο αίτηση ανάκλησης της απόφασης πού υποχρέωσε τον Δήμο Μόβρης να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους stagers.


O K.Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε μια διαδικασία που αντανακλά εναντίον όλων των εργαζομένων στο Νομό Αχαίας που παραμένουν στις εργασίες τους με αποφάσεις των δικαστηρίων.


Δεν είναι μόνο οι stagers.


Είναι και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι της περιφέρειας, συνάδελφοι σύμβασης έργου, και οι συνάδελφοι ορισμένου χρόνου , αρκετοί δε εξ όλων αυτών έχουν 4 και 5 χρόνια δουλειάς
συνεχόμενα.


Δεν μέτρησε τις συνέπειες της πράξης του ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Δεν αφορά μόνο τους τρείς της Μόβρης. Αφορά όλο τον νομό Αχαίας η πολιτικά και κομματικά καθοδηγούμενη ενέργεια του.


Φυσικά είναι δικαιωμά του να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια οχυρωμένος πίσω από το γράμμα του νόμου.


Υποβάλλουμε όμως στον κ. δήμαρχο το διαχρονικό ερώτημα:


Ότι είναι νόμιμο είναι και ΗΘΙΚΟ?


Σε ποιόν παραδίδει διαπιστευτήρια κομματικοφροσύνης ο ΄κ. Παναγιωτόπουλος?


Ποιοι είναι αυτοί που τον πίεσαν να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια ώστε να στραφεί εναντίον εργαζομένων των 500 ευρώ τον μήνα?


Εδώ μάλιστα παρατηρείται και το οξύμωρο ο εν λόγω δήμαρχος και το δημοτικό του συμβούλιο να έχουν ψηφίσει απόφαση που στηρίζει τους stagers του Δήμου Μόβρης.

Τι άλλαξε και δημιούργησε αυτήν την τεράστια αντίφαση από την στήριξη στην δίωξη?

Μας έρχονται στο νού τα ειλικρινή λόγια του Δημάρχου Φαρρών κ. Σωτηρόπουλου στον δημοσιογράφο κ. Ξανάλατο στο BESTNEWS 30-07-2010.

<<μετά την εξέλιξη αυτή, όσοι την εποχή των προσλήψεων μου έλεγαν να μην τους προσλάβω είτε γιατί είναι δεξιοί, είτε γιατί δεν με είχαν ψηφίσει, σήμερα λόγω των εκλογών που έρχονται ,έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να τους… συμπαρασταθούν».

τα παραπάνω ειπώθηκαν μετά την δικαίωση των εργαζομένων των Δήμων Δύμης και Φαρρών.

Εν έτει 2010 κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως αντί να είναι δήμαρχοι όλων των δημοτών τους, χωρίζουν τους εργαζόμενους είτε ανάλογα της πολιτικής τους κατεύθυνσης, είτε με το πότε χρονικά έπιασαν δουλειά, είτε ακόμα χειρότερα το κριτήριο είναι αν υπήρξαν ψηφοφόροι η όχι του δημοτικού άρχοντα.

Το να είσαι δήμαρχος τελικά ,και να μπορείς να λειτουργείς υπερκομματικά, συνθέτοντας τις επιμέρους απόψεις και ιδεολογίες, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται στην περίπτωση του δημάρχου Μώβρης

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέρχεται στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Αχαίας.

Στους 4 δήμους που συννενώνονται ελέω Καλλικράτη υπάρχουν συνολικά 20 εργαζόμενοι stagers πού παραμένουν στην εργασία τους με δικαστική απόφαση.

Τι θα κάνει ο κ.Παναγιωτόπουλος με όλους αυτούς σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος?

Θα τους ξαποστείλει επειδή είχαν το θράσος να προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας το αυτονόητο? Το δικαίωμα στην εργασία?

Θυμίζουμε την υπόθεση των 79 εργαζομένων του Δήμου Πάτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα τα Νέα κυκλοφόρησε με τίτλο στο πρωτοσέλιδο που μιλούσε για τον ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΗ δήμαρχο της Πάτρας.



Αν επιδιώκει κάτι αντίστοιχο ο κ.Παναγιωτόπουλος ζηλεύοντας και διεκδικώντας τον τίτλο του ρεβανσιστή, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να του εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχές μας ώστε να του αποδοθεί ο ΄<<τιμητικός>> αυτός τίτλος, και μακάρι πάνω στις πλάτες μας και στην διωξή μας να καταφέρει να πάρει το χρίσμα από το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ αφού τόσο το επιθυμεί. Οψόμεθα.


Συντονιστική Επιτροπή

Σωματείου Εργαζομένων stage ‘Αλληλεγγύη¨



Δεν υπάρχουν σχόλια :