stageedimotomea@yahoo.gr

2.9.10

ΑΠΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

Με αφορμή την επερχόμενη ολομέλεια του Αρείου Πάγου επανέρχεται στην δημοσιότητα το θέμα των stage. Με αυτή την δίκη διαφαίνεται ένα παράθυρο ελπίδας για εμάς τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με πρόγραμμα stage. Εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στις υπηρεσίες μας και να προσφέρουμε έργο ως εργαζόμενοι και όχι ως μαθητευόμενοι όπως μας χαρακτηρίζουν.
Ένας απο τους φορείς που απασχολούν πολλά άτομα με αυτό το καθεστώς είναι το Νοσοκομείο του Βόλου. Οι κλινικές, το τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπως φυσικά και τα εργαστήρια επανδρώνονται απο stagers. Είναι ειρωνικό σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι η υγεία να καλύπτεται απο τέτοιου είδους συμβάσεις!Όλοι εμείς προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες με έναν μόνιμο υπάλληλο και πολλές φορές προσφέρουμε και περισσότερα. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της, μας περιθωριοποιεί και μας κατατάσσει στους μελλοντικούς άνεργους όπου τους έχουν αφαιρέσει κάθε ελπίδα για το μέλλον.
Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η καινούργια διοίκηση του Νοσοκομείου και ενώ γνωρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρουμε απλά τις παραβλέπει. Αποτελεί γεγονός οτι η διοίκηση έχει απαιτήσεις απο τους stagers αλλά δεν θέλει να έχει καμία υποχρέωση απέναντί μας. Η συντονιστική επιτροπή των stage του Νοσοκομείου προσπάθησε επανειλημμένα να συναντήσει την διοίκηση αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να μας δεχτεί. Με τη στάση της αυτή δείχνει οτι αδιαφορεί για το πρόβλημα μας και μας αντιμετωπίζει ως άτομα αναλώσιμα προς ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
Με αφορμή αυτό το γεγονός προβαίνουμε σε μονοήμερη αποχή απο την εργασία μας την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 για να αποδείξουμε οτι χωρίς την πολύτιμη βοήθειά μας το Νοσοκομείο υπολειτουργεί. Αυτό αποδεικνύεται βέβαια και απο το γεγονός οτι το τμήμα αιμοληψιών των εξωτερικών ιατρείων υπολειτουργούσε και καθυστερούσε τα ραντεβού των ασθενών λόγω απουσίας των stagers κατά την περίοδο απο 23/8-27/8, διότι αυτό είναι ένα τμήμα που καλύπτεται αποκλειστικά απο stagers.
Αυτή η κίνηση αποτελεί την αρχή πολλών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στον εργασιακό μας χώρο εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον!!!

Μετά τιμής,
η επιτροπή stage Νοσοκομείου Βόλου.


Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν αύριο 31 Αυγούστου 2010 οι εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων stage στο Νοσοκομείο Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που επιδεικνύει η διοίκηση του Ιδρύματος απέναντί τους να συζητήσει και να προσπαθήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι με stage τονίζουν ότι δεν είναι άτομα αναλώσιμα προς εκμετάλλευση, ενώ επισημαίνουν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, διεκδικώντας ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον.





24ωρη αποχή των εργαζομένων με Stage
Σε 24ωρη αποχή από την εργασία τους προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι με πρόγραμμα Stage του Νοσοκομείου Βόλου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Οι 27 εναπομείναντες εργαζόμενοι βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται, καθώς το Νοέμβριο λήγουν οι συμβάσεις των περισσοτέρων και η αγωνία τους κορυφώνεται.

Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Stage του Νοσοκομείου Βόλου, ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου τη στήριξη και τη βοήθειά της, καθώς καλύπτουν νευραλγικά τμήματα του Αχιλλοπούλειου.
Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Stage του Νοσοκομείου Βόλου στην ερχόμενη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα επανέλθει το θέμα των Stage, δίνοντας ένα παράθυρο ελπίδας σε όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται μέσω του εν λόγω προγράμματος.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως βρίσκονται στις υπηρεσίες τους και προσφέρουν έργο όχι ως μαθητευόμενοι, όπως τους χαρακτηρίζουν.
Στο Αχιλλοπούλειο κλινικές, το τμήμα επειγόντων περιστατικών αλλά και τα εργαστήρια είναι επανδρωμένα με εργαζομένους με Stage.
«Είναι ειρωνικό ένας ευαίσθητος τομέας όπως είναι η υγεία να καλύπτεται από τέτοιου είδους συμβάσεις. Όλοι εμείς προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες με ένα μόνιμο υπάλληλο και πολλές φορές προσφέρουμε και περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της, μας περιθωριοποιεί και μας κατατάσσει στους μελλοντικούς ανέργους, όπου τους έχουν αφαιρέσει κάθε ελπίδα για το μέλλον», επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή.
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι με Stage του Νοσοκομείου Βόλου κάνουν λόγο και για την Διοίκηση, η οποία αρνείται να τους δει.
Ειδικότερα σημειώνουν πως «η συντονιστική επιτροπή των Stage του Νοσοκομείου προσπάθησε επανειλημμένα να συναντήσει τη διοίκηση, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να μας δεχτεί. Με τη στάση της αυτή δείχνει ότι αδιαφορεί για το πρόβλημά μας και μας αντιμετωπίζει ως άτομα αναλώσιμα προς εκμετάλλευση».
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως με την αποχή από τις εργασίες τους θα κάνουν μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι χωρίς την βοήθειά τους το Νοσοκομείο υπολειτουργεί.

Σημειώνουν δε πως το τμήμα των αιμοληψιών των εξωτερικών ιατρείων υπολειτουργούσε και καθυστερούσε τα ραντεβού των ασθενών λόγω απουσίας των stagers κατά την περίοδο από 23 έως και τις 27 Αυγούστου, μιας και στηρίζεται αποκλειστικά από εργαζομένους με Stage.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο μεγάλος όγκος των συμβασιούχων που ανέρχονταν σε 52 ανέλαβε εργασία τέλη Απριλίου μέχρι και αρχές Μαΐου το 2009, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου 25 από αυτούς αποχώρησαν από τις εργασίες τους. Τώρα στο Νοσοκομείο εργάζονται 27 Stagers, ενώ περίπου 23 θα δουν την πόρτα της εξόδου στις αρχές Νοεμβρίου.
Τέλος οι εργαζόμενοι με Stage του Αχιλλοπουλείου σημειώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.





H ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ











Δεν υπάρχουν σχόλια :