stageedimotomea@yahoo.gr

2.8.10

ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡ Ή ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE. ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1η

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΚΛΗΡΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΚΑ, ΟΙ ΔΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α' ΚΑΙ Β' ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΔΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ STAGE ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, Ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ, ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ "STAGE", ΠΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ:

ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΠΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010. ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΑΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥΝ) ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "STAGE", ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ» ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΛΟΣΥΡΟ ΥΦΟΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΥΣΒΑΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠ’ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, Ή ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ [ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ] ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.7.2010 ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ FAX. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΑΜΕΣΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ«ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ», ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΦΕΝΤΗ" ΔΗΜΑΡΧΟ. ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ.

ΑΡΑΓΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ;;;

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝΤΑΙ;

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ;;;

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ;;;;;;;

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

"STAGE" ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ


ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ", ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ:

Προσφυγή και μήνυση από άτομα του Stage


Παράλληλα ο Δήμαρχος, δράττοντας την ευκαιρία, ενημέρωσε το Σώμα σχετικά και με την κίνηση 8 ατόμων που ήταν στο Δήμο με το πρόγραμμα STAGE οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον του. Κίνηση για την οποία δεν έκρυψε την ενόχλησή του, αν και εξέφρασε την ευχή να πετύχουν το στόχο τους στα δικαστήρια.

Ο κ. Οικονομίδης τόνισε συγκεκριμένα: «Για οχτώ απ’ τα παιδιά του STAGE που κάνανε προσφυγή, βγήκε μια απόφαση σε κεντρικό επίπεδο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση αυτά τα 8 άτομα να έρθουν στο Δήμο ξανά. Περιμέναμε κι εμείς λοιπόν να έρθουν. Σας πληροφορώ ότι πριν από 3-4 μέρες εμήνυσαν το Δήμαρχο οι 8 αυτοί νεαροί και νεαρές. Πήγαν στην Εισαγγελία και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Δημάρχου γιατί, λέει, δεν τους φώναξα να ‘ρθουν πίσω να πιάσουν δουλειά. Ποια δουλειά; Τους διόρισε ποτέ ο Δήμαρχος ή η Δημοτική Αρχή;

Υπεβλήθη μήνυση για ζήτημα που δεν αφορά το Δήμο. Εγώ κάλεσα σήμερα όλα τα παιδιά και τους εξήγησα. Και τους ευχαρίστησα για τη μήνυση που μου υπέβαλαν. Αυτό είναι το ευχαριστώ τους, γιατί έχω κάνει πάρα πολλά γι’ αυτούς τους ανθρώπους και μπορείτε να τους ρωτήσετε όλους. Αλλά μήνυση δεν διανοούμουν ποτέ ότι θα μου υποβάλουν. Για τι πράγμα μήνυση; Δεν τους προσέλαβε η Δημοτική Αρχή, δεν τους πληρώναμε εμείς και τώρα θα ζητήσουν χρήματα από το Δήμο. Εγώ προασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά. Μακάρι να τα κερδίσουν αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Είναι θέμα κρατικής λειτουργία και δικαστηρίων σε κεντρικό επίπεδο. Αποδεσμεύτηκαν απ’ τον ΟΑΕΔ και ό,τι θα διεκδικήσουν θα το διεκδικήσουν πλέον απ’ το Δήμο και τον κάθε Δήμο σε όλη την Ελλάδα. Είναι καθοδηγούμενοι αυτοί».

-Ο Δημ. Σύμβουλος Αρ. Μπακόλας σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν κάτι προσωπικό με το Δήμαρχο «αλλά η ανασφάλεια της ανεργίας οδηγεί αυτά τα παιδιά εκεί».

http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=2996:2010-07-15-17-14-50&catid=1:local&Itemid=28

Θα απαντησουμε και εμεις στον κ. Δημαρχο ρωτοντας τον, ποιος εδωσε 12μηνη παραταση στους εργαζομενους stage στο δημο σας? Ο ΟΑΕΔ??? Ή Η ΚΕΔΚΕ???Στην οποια υπογράψατε και εσεις σαν μελος διαμέσου του ψηφιζόμενου συμβουλίου. Αφου πηραν παραταση απο την ΚΕΔΚΕ και το Υπ. Εσωτερικων ποιος τους πληρωνε για αυτους τους 12 μηνες ο ΟΑΕΔ? Ο ΟΑΕΔ εχει να κανει με τους 18μηνες απο εκει και περα στους υπολοιπους 12μηνες κ. Δημαρχε ειστε υπευθυνος που συμφωνησατε να παραμεινουν οι εργαζομενοι διοτι καλυπταν παγιες και διαρκεις αναγκες, και πληρωνοντουσαν απο το Υπ. εσωτερικων που εισπράττει πορους και απο τους δημους. Μήπως δεν γνωρίζετε το θέμα? Κανένας δεν ειναι καθοδηγούμενος, όλοι προσπαθούμε να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα μας στην εργασία. Ενα δικαιωμα που δεν μπορειτε να μας το στερίσεται ριχνοντας λασπη τους συναδελφους μεσω μιας εφημερίδας της πολης. Γιατι δεν είπατε την αληθεια οτι δεν θελατε να επιστρέψουν και κρατουσατε την απόφαση στο συρταρι μεχρι να εκδικαστουν τα οριστικα ασφαλιστικα τους, και να τα χασουν.

ιδου τα λεγομενα μας :

http://www.kedke.gr/uploads/paratashSTAGE_apofds170609.pdf

ΤΙ ΛΕΕΙ: "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ."

ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΣΤΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΓΚΗ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :