stageedimotomea@yahoo.gr

4.4.10

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΕΡΓΗ!!!!


«Κύριε Πρωθυπουργέ, έμεινα άνεργη»
Με απολυμένη προγράμματος σταζ συνομίλησε χθες κατά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ ο κ. Παπανδρέου
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ | Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Κύριε Πρωθυπουργέ, εργάζομαι με προγράμματα σταζ αρκετά χρόνια, γιατί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορώ να βρω δουλειά και το Δημόσιο δίνει μια ασφάλεια». Η πρώην εργαζομένη με σταζ δεν έχασε την ευκαιρία χθες το πρωί, όταν είδε μπροστά της τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, να του πει το πρόβλημά της. Εκείνος της χαμογέλασε, αλλά δεν είχε διάθεση για ψεύτικα λόγια παρηγοριάς. «Το μόνο που μπορώ να σου προσφέρω είναι μια θέση ορισμένου χρόνου» της απάντησε. Ο Πρωθυπουργός πέρασε την περισσότερη ώρα στο τμήμα που υλοποιεί τα προγράμματα του ΟΑΕΔ μιλώντας με τους υπαλλήλους, για να μάθει τι ζητάει το κοινό. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο να ανακοινώσει την απόφαση για επιδότηση 120 χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η επίσκεψη ήταν αιφνιδιαστική και ανακοινώθηκε μόλις 15 λεπτά προτού πραγματοποιηθεί. Μαζί με τον κ. Παπανδρέου πήγαν στον ΟΑΕΔ και οι κκ. Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης , Ρ. Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλιας. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τη διοίκηση του Οργανισμού, με εργαζομένους και ανέργους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ΟΑΕΔ.

Προχθές είχε ζητήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο από τους υπουργούς του να βρίσκονται κοντά στους πολίτες, να έχουν μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο και να δίνουν μια νότα ελπίδας για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Χθες φρόντισε να δώσει ο ίδιος το στίγμα της πολιτικής αυτής με την επίσκεψή του σε έναν Οργανισμό που ασχολείται με το ευαίσθητο θέμα της ανεργίας, η οποία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, και σε μια περιοχή της Αθήνας όπου ζουν μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. «Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη. Και αυτό κάνουμε, με ένα μεγάλο βήμα στο πρόβλημα της ανεργίας, επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης, στηρίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξηςπου χρειάζεται η χώρα» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Ε πιδοτούμε 120.000 θέσεις εργασίας, για ανέργους, γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, για ανθρώπους που είναι λίγο πριν από τη σύνταξη και δεν έχουν τα ένσημα που θα τους επέτρεπαν να βγουν στη σύνταξη, για ανθρώπους που είναι άνεργοι στον χώρο του τουρισμού. Δεν θα επιδοτείται η ανεργία, αλλά θα επιδοτείται η εργασία. Οι θέσεις αυτές ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα. Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει. Μιλάμε για κάτι που γίνεται» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. «Επίσκεψη για τηλεοπτική κατανάλωση» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον ΟΑΕΔ Περιστερίου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=323483&dt=01/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :