stageedimotomea@yahoo.gr

15.9.08

ΠΑΣΟΚ=ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΤΕΙΤΖ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ!

Σας παραθέτω την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ:

  • Προχωράμε στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, καταργούμε το «μπλοκάκι» στο Δημόσιο (συμβάσεις έργου), δηλαδή, βάζουμε τέρμα στην ομηρία χιλιάδων νέων, βάζουμε τέρμα σ΄’ αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα. (με λίγα λόγια θα απολύσουμε τις συμβάσεις έργου και θα διώξουμε τα στέϊτζ, που οι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα θέσπισε βλέπε ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, Δήμους, Νομαρχίες κλπ., και η ΝΔ τους μονιμοποίησε, τελικά ποιος τους βόλεψε?).
  • Όχι στα stage στο Δημόσιο, που κρατούν τους νέους χωρίς προοπτική - αυτή την τρομερή κομματική και ρουσφετολογική πολιτική. (που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και άμα γινότανε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το 2004 θα τα είχε διευρύνει όπως έκανα η ΝΔ, μην ξεχνάμε την ομιλία του στην Πάτρα το 2004, θα μειώσουμε την ανεργία με ανασφάλιστη εργασία, "αξέχαστη φράση"). Τα προγράμματα stage, είναι ένα εφεύρημα της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στόχο είχε να ρίξει τους δείκτες τις ανεργίας και κατάφερε να δημιουργήσει στρατιές ανασφάλιστων - και νομίμως μάλιστα - νέων εργαζόμενων. Ένα εφεύρημα που βόλεψε και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά αύξησε και των αριθμό των προγραμμάτων.
  • Αυξάνουμε το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και αυτό το συνδέουμε με πολιτικές που θα εντάσσουν τον άνεργο στην αγορά εργασίας. Βάζουμε τέλος στη ζούγκλα της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. (καλά άμα γίνει αυτό εγώ θα γίνω σούπερμαν)
  • Τέλος στα ανασφάλιστα stage.
  • Τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Τέλος στην ανεπαρκή υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Να μπουν και να εφαρμόζονται κανόνες.
(θα δημιουργήσεις ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πάταξις τα παραπάνω? με τι πόρους?)

Είναι δέσμευσή μας τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

ΜΕΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΧΑΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΙΤΖ. ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΙΤΖ. ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!

Αν θυμάμαι πριν 1 χρόνο ακριβώς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περνούσαν από τις υπηρεσίες μας και μας έσφιξαν το χέρι τους με πάθος και μας υποσχόταν ότι θα μας στηρίξουμε. Πραγματικά τι άλλαξε από τότε? Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε? Πάλι στις εκλογές θα μας πλησιάζουν, αλλά αυτή την φορά δεν θα ξεχάσουμε τι υπόσχεται ο πρόεδρος τους για μας.

Καλησπέρα σας συνάδελφοι των συμβάσεων μας,
Όπως καταλάβατε από την ομιλία του Γιωργάκη στην ΔΕΘ, το μέλλον των συμβάσεών μας τελεί υπό διάλυση με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα θα πείτε ότι και η ΝΔ μας έχει σε ομηρία, αλλά έχουμε μια ελπίδα που είναι η μοριοδότηση μας, έχουμε μια πιθανότητα να γίνει κάτι, από το απόλυτο μηδενικό που μας υπόσχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για φαντάσου τι θα γίνει άμα διώξουν τα στεϊτζ από το δημόσιο. Βλέπω να τελούν υπό διάλυση οι δημόσιες υπηρεσίες και η ανεργία να εκτοξεύεται στο 20%. Αλλά θα μου πείτε ότι θα τοποθετήσουν δικά τους παιδιά με άλλο τρόπο. Σίγουρα!!!

Οπότε και με τα λεγόμενα του Γιωργάκη, συνεχίσω την αμέριστη στήριξη στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στα υπουργεία που διαχειρίζονται τα ζητήματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ποιο σφοδρό ρυθμό για την ανανέωση των συμβάσεών μας. Τονίζουμε ότι άμα δεν μας στηρίξετε θα έχετε τις επιπτώσεις των εκλογών. Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μείωση της ψαλίδας στο 0,4%. Οπότε πιέζουμε με ποιο δυνατό ρυθμό ΤΩΡΑ.

Διαβάζω, όσο χρόνο έχω τα γραφόμενα σας στο τσατ. Μου αρέσει η κριτική. Κάποια πράγματα συμφωνώ και άλλα διαφωνώ αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάτσουμε να αναλύσουμε τι πρέπει να γίνει. Αυτή την στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βγει νέο πρόγραμμα. Σίγουρα κάποιοι θα ευνοηθούν κάποιοι όχι. Προσπαθούμε να πετύχουμε το απόλυτο. Θέλω να μείνουμε όλη ενωμένη. Όταν πραγματικά θα υπάρξει κάτι το σίγουρο σχετικά με τις συμβάσεις μας πρώτος θα το αναρτήσω. Να μιλάμε ελεύθερα και να εκφραζόμαστε ελεύθερα.

Όπως έχω τονίσει αυτό τον καιρό διαβάζω για τον διαγωνισμό των εφοριακών με μεγαλύτερη ένταση και από την άλλη προσπαθώ να δω με το τι θα γίνει με την συμβάσεις μας. Οπότε δεν έχω το χρόνο να είμαι συνέχεια στο Ίντερνετ. Διαβάζω τα ε-μαιλ και απαντώ άμα είμαι σίγουρος για κάτι. Ακόμα θέλω να μου στέλνετε ελεύθερα τα σχόλια σας κάτω από την ανάρτηση μου. Σίγουρα και θα κάνω αρκετά λάθη, λόγω του ότι είμαι όλη την ημέρα σε ένταση. Μόλις γύρισα από την βιβλιοθήκη στις 12.30 το βράδυ. Για μένα η ζωή είναι ένας αγώνας χωρίς σταματημό.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο αγώνα σας για ανανέωση των συμβάσεων μας.

3 σχόλια :

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Αρχές δεκαετίας του 60,μανάδες στο κατώφλι του φτωχικού τους με αναφιλητά προβάδιζαν τα παιδιά τους που μη μπορώντας να τα βγάλουν πέρα
έπαιρναν την απόφαση να ξενιτευτούν, να πάνε στα 4 σημεία του ορίζοντα επειδή η μεταπολεμική Ελλάδα δεν μπορούσε να χωρέσει και να χορτάσει όλα τα παιδιά της.
Με μόνα εφόδια… την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο, μια αλλαξιά και την ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ…
Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα έκανε βήματα…Άλλοτε μπροστά, άλλοτε πίσω. Σχέδιο Μάρσαλ περί υποτιθέμενης ανασυγκρότησης και αναδόμησης της Επικράτειας, Δικτατορία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ωνάσειο, Χρηματιστήριο…Η ψαλίδα ανοίγει. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί αν όχι φτωχότεροι τουλάχιστον στάσιμοι.
Η μετανάστευση παραμένει, οι λόγοι διαφοροποιούνται μερικές φορές. Πτυχίο σε καλύτερη ή ευκολότερη σχολή της αλλοδαπής, η ανικανότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εδώ Εκπαίδευση…Η δίψα για μόρφωση θαρρείς, το κατοχικό σύνδρομο που ακόμα δεν έχουμε αποβάλλει, λες και είναι ενσωματωμένο στο DNA μας, οδήγησε τις γενιές της μεταπολίτευσης στο να προσδοκούν αλλαγές στο βιοτικό τους επίπεδο, σε καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους, πρόσβαση στον πλούτο και αφομοίωση του νεοπλουτισμού. Είναι αυτοί που απαρτίζουν την ονομαζόμενη και γενιά του «Πολυτεχνείου» που αρκετοί εξ αυτών εξαργύρωσαν μέχρι κεραίας το γραμμάτιο τους σε υψηλόβαθμες θέσεις, σε υπουργικούς θώκους.
Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται…
Πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές του στυλ «Τσοβόλα δώστα όλα», διορισμοί ανίκανων ανθρώπων στο Δημόσιο, με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα, παίρνουν σάρκα και οστά…
Την τερατογέννηση αυτή Αλλαγή την ονόμασε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου…
Στρατιές συμβασιούχων, εγκλωβισμένοι σε πολιτικά γραφεία του κάθε Μαυρογυαλούρου είναι πλέον πραγματικότητα και πληγή για τον κοινωνικό ιστό.
Εκσυγχρονισμό τον ονόμασε ο Κώστας Σιμήτης.
Νέες ορολογίες μπαίνουν στην καθημερινότητά μας. Μερική απασχόληση-STAGE.
Οι δείκτες ανεργίας πέφτουν, χιλιάδες νέοι υποαπασχολούνται, μη μπορώντας να κάνουν πολλές φορές διαφορετικά, νομιμοποιώντας έτσι την μαύρη εργασία. Φαινόμενα Ζαχόπουλου είναι η τρανή απόδειξη της δεινής κατάστασης που έχει περιέλθει η γενιά μας…
Πολιτικό Πολιτισμό το αποκαλεί ο κύριος Πρωθυπουργός όντας σεμνός και ταπεινός.
Σήμερα είδα την μάνα μου με ένα κερί και μια προσευχή με τα ίδια αναφιλητά σαν αυτά της μάνας του 60΄ να προσεύχεται για μία ανανέωση του STAGE του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα, ελπίζοντας να εισακουστεί αν όχι από τους διάφορους Μαυρογυαλούρους τουλάχιστον από τον Θεό.
Οι αλλαξιές μπορεί να έγιναν περισσότερες, οι ανάγκες λόγω καταναλωτικής μανίας αυξημένες αλλά Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ παραμένει η ίδια….

Παρακαλώ να αναρτηθεί αν ειναι εφικτό στην κεντρική σελίδα.Νίκος Τ. 15-9-2008

Ανώνυμος είπε...

Ας μη ξεχναμε πως ειμαστε σε μια δυσκολη εποχη, που η πελατειακη σχεση πολιτικου και πολιτη εχει φτασει στο ζενιθ της.
Φ Τ Α Ι Μ Ε.
Δεχομαστε να ξεφτιλιζομαστε για ενα κομματι ψωμι, που και αυτο αν εχουμε θα το φαμε, πως να ζησεις αξιοπρεπως οταν εχεις μηνιαιο εισοδημα 450e; πως να πληρωσεις τη ΔΕΗ οταν δεν ξερεις τι προτεραιοτητες να βαλεις; την πεινα; ή την πολυτελεια να λειτουργησεις το ψυγειο σου, την κουζινα σου, ή ακομη και την τηλεοραση σου, θα μου πεις πως εχεις ιντερνετ και σχολιαζεις; υπαρχει απαντηση!!! ειναι αλλου χρηστη!!!
αλλα ξανα ρωτω: μηπως
Φ Τ Α Ι Μ Ε ;;;;
Εχουν ηδη ξεκινησει και ψαχνουν και οι δυο πλευρες υποψηφιους πελατες, οχι ψηφοφορους μην μπερδευεστε, για να συνεχισουν την παραδοση ο καθενας απο το δικο του συμφερον, προκειμενου να καταφερουν τι; το λειτουργημα που πιστευουμε πως κανουν; οχι βεβαια. να κοιταξουν τον ελληνα πολιτη; οχι βεβαια. να αυξησουν τους φορους και τα τιμολογια των δημοσιων ΔΕΚΟ; μα και βεβαια. πως θα χουν κερδος οι φτωχοι πολιτικοι μας και να πληρωσουν τις προεκλογικες τους εκστρατειες; ποσοι απο τα stage, δεν εχουν παρει μηνυματα απο τον εκαστοτε πολιτικο που τους προωθησε να συνεχιζουν να τους ψηφιζουν και να τους μαρκεταρουν σε φιλους και γνωστους; τζαμπα διαφημιση με κερδος το απολυτο χασιμο καθε δικαιωματος να ζουμε αξιοπρεπως.
αυτα τα ξερουμε, αλλα μηπως πρεπει να κανουμε κατι να αλλαξουμε κατι;
μηπως απο θυματα, πρεπει να κανουμε κατι αλλο; και αν ναι, τι;
με τι τροπο θα μας σεβαστουν, χωρις να χαρακτηριστουμε διαδηλωτες, κουκουλοφοροι, τρομοκρατες κ.λ.π;
προσωπικα, δεν ξερω αν ειναι καλο που το λεω, δεν εχω παει ποτε σε καμια συγκεντρωση.
γιατι πρεπει να διαδηλωσω στο δρομο;
δεν υπαρχει αλλος τροπος;
ποιος θα με ακουσει ακομη και στο δρομο να κατεβω;
αν ειχαμε ενα κρατος προνοιας, θα ταν διαφορετικα; θα μας σεβονταν; ποιος απο μας εχει πραγματικη σχεση, με τον πολιτικο που μας στελνουν τις τρελλες καρτουλες τους;( φθηνη διαφημιση, μηδενικο κοστος).
ακουει κανεις;
εχει τη λυση κανεις;
μην απαντησει κανεις πολιτευομενος μανατζερ, γιατι τοτε θα κατεβω στους δρομους οχι σαν απογοητευμενη ελληνιδα, αλλα σαν τρελη μοναδα, που πιστευα πως εχουμε δημοκρατια και οχι τρομο- κρατο- κατασταση.

thanassis είπε...

λυπαμαι κυριοι για αυτο που επροκειτο να γινει με τα στειτζ διοτι χιλιαδες ατομα θα μεινουν ανεργοι......ο κυριος παπανδρεου αν ενθυμουμαι καλα ζητουσε απο τον τεως πρωθυπουργο να τα μονιμοποιησει και ο ιδιος τωρα με τη σειρα του τους αδειαζει...λιγο πολυ ολοι ξερουμε ποιο ειναι το πασοκ........ ειναι το ιδιο με πριν... το κριμα στο λαιμο μας.... τα φαντασματα του παρελθοντος επεσρεψαν