stageedimotomea@yahoo.gr

25.1.19

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
  
 

 
ΑΡΘΡΟ 75
  "Οι νόμοι δηλώνονται με την δημοσίευση. Η δημοσίευση δηλώσεως νόμου υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αποφασίσει να μην υπογράψει τη δημοσίευση που δηλώνει νόμο. Η Βουλή επανεξετάζει το νόμο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται στη συνέχεια να υπογράψει την δημοσίευση, εφόσον εγκριθεί με πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των Βουλευτών (σ.σ. με 61 επί συνόλου 120)

  Ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να υπογράψει δημοσίευση, εάν ο νόμος έχει εγκριθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των Βουλευτών σύμφωνα με το Σύνταγμα" (σ.σ. με 80 επί συνόλου 120)

   Όπως είναι φανερό από τα πιο πάνω, τότε και μόνο τότε ισχύει κάποιος Νόμος/Συμφωνία, όταν την υπογράφει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος και έχει το αρχικό συνταγματικό δικαίωμα της άρνησης.  Τότε πρέπει να αναπέμψει τον Νόμο στη Βουλή για να ξαναψηφιστεί. Αυτό έχει γίνει ήδη στα Σκόπια, αλλά ο Πρόεδρος και πάλι δεν υπογράφει, επικαλούμενος εθνικούς και ποινικούς λόγους!
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΚΥΡΩΣΗ. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΟΠΟΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :