stageedimotomea@yahoo.gr

8.9.18

Μεσσηνία: Αναίρεση για την αποζημίωση εργαζόμενων με Stage

Πάνω από 122.000 ευρώ διεκδικούν από το Δήμο Καλαμάτας συνολικά 5 πρώην εργαζόμενες με Stage στον πρώην Δήμο Αριος.
Οι πρώην εργαζόμενες έχουν δικαιωθεί στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας και χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως διάδοχος του Δήμου Αριος οφείλει να καταβάλει σε δύο από τις ενάγουσες 25.394,05 ευρώ στην καθεμία, και στις άλλες τρεις από 23.787,30 ευρώ στην καθεμία.
Οι 5 εργαζόμενες υποστήριξαν στο δικαστήριο -και δικαιώθηκαν- ότι αν και είχαν προσληφθεί βάσει προγράμματος για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Stage), παρείχαν εργασία που δε διέφερε από αυτή των υπόλοιπων υπαλλήλων, γι’ αυτό και έπρεπε να αμείβονται όπως αυτοί.
Με υπόμνημά τους που κατέθεσαν στην Οικονομική Επιτροπή (κι εκπρόσωπός τους το υποστήριξε) ζήτησαν να πληρωθούν με βάση την απόφαση του Εφετείου και προειδοποίησαν ότι διαφορετικά θα ασκήσουν αναίρεση και θα ζητήσουν 12.000 ευρώ επιπλέον η καθεμία.
Η μείζων μειοψηφία και η “Λαϊκή Συσπείρωση” τάχθηκαν κατά της άσκησης αναίρεσης από το δήμο, ενώ ο σύμβουλος της πρώτης Δημήτρης Φαββατάς ζήτησε να πληρώσει ο δήμος, ικανοποιώντας την απόφαση του Εφετείου, καθώς ο δήμος προβλέπεται να πάρει τα χρήματα αυτά από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είναι τελεσίδικη και πως ο δήμος έχει υποχρέωση να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για να τελεσιδικήσει η απόφαση. Επεσήμανε ότι ο δήμος πρέπει να κάνει αναίρεση, γιατί ακολουθεί αγωγή 600.000 ευρώ από άλλους πρώην εργαζόμενους Stage. Και αφού συμφώνησε πως οι εργαζόμενες πρέπει να πάρουν αυτά που δικαιούνται, διευκρίνισε ότι “δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη Νομική Υπηρεσία”.
https://www.eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/164833-messinia-anairesi-gia-tin-apozimiosi-ergazomenon-me-stage

Δεν υπάρχουν σχόλια :