stageedimotomea@yahoo.gr

9.6.18

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE





Την πλήρη και άμεση δικαίωση των χιλιάδων πρώην εργαζομένων stage ζήτησε με σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής και μέλος του (ECR), Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς χαιρέτησε τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργία των Ελλήνων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η λιτότητα και η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή γέμισαν την Ευρώπη με στρατιές και εκατομμύρια φτωχούς και ανέργους. Ταυτόχρονα οδήγησαν στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Οι περίφημοι στόχοι της μεταπολεμικής Ευρώπης για πλήρη απασχόληση έγιναν πλέον στόχοι και εφαρμογή στο πεδίο της μερικής απασχόλησης, των άτυπων μορφών εργασίας, της επισφαλούς εργασίας, της εργασίας ορισμένου χρόνου, των συμβάσεων μηδενικών ωρών. Έτσι λοιπόν έχουμε μια πλήρη καταχρηστική λειτουργία και της Οδηγίας 1999/70 για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά και συνολικά της εργασιακής νομοθεσίας στην Ευρώπη».
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Στην Ελλάδα επικρατεί πλέον εργασιακή ζούγκλα μια και η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και έχουν καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Χαιρετίζουμε τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργία στην Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν πάει άλλο και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Οι στρατιές των συμβασιούχων στην Ελλάδα, το πρόβλημα με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε προγράμματα stage, καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει. Ειδικότερα κύριε Επίτροπε το θέμα με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε προγράμματα stage, οι οποίοι πλέον έμειναν εκτός εργασίας είναι μια κλασική περίπτωση παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας και σας καλούμε από το βήμα αυτό να λάβετε συγκεκριμένα μέτρα και να παραπέμψετε την Ελλάδα διότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δικαιωθούν έτσι οι χιλιάδες απασχολούμενοι, ή πρώην απασχολούμενοι στα προγράμματα stage. Εμείς στην Επιτροπή Αναφορών στηρίξαμε ως ECR και εγώ ως Συντονιστής αυτή την πρωτοβουλία για Ερώτηση και Συζήτηση της υπόθεσης η οποία μας απασχολεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και τελειώνω κύριε Πρόεδρε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάχρηση της λειτουργίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Όχι στην εργασιακή ζούγκλα. Ευχαριστώ».

http://www.notismarias.gr/%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%82-ecr-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια :