stageedimotomea@yahoo.gr

22.1.14

Απολύθηκαν εργαζόμενοι με Stage στο «Χατζηκώστα»

Στην απόλυση δέκα εργαζομένων μέσω του προγράμματος Stage στο νοσοκομείο Χατζηκώστα αντιδρά το ιατρικό και παραϊατρικό καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων που όπως υποστηρίζει θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση μετά την άρση των ασφαλιστικών μέτρων μέσω της δικαστικής απόφασης, παρ' όλο που εργάζονται στο νοσοκομείο επτά ή περισσότερα χρόνια. Πρόκειται για τρεις νοσηλευτές, έναν τραυματιοφορέα, έναν υπάλληλο στα πλυντήρια και πέντε διοικητικούς υπαλλήλους. Μάλιστα όπως επισήμανε η απολυμένη πλέον Στασινή Γκούνη, όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν ως μόνιμοι υπάλληλοι καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρώνονταν ως εκπαιδευόμενοι, με μισθούς 450 ευρώ και χωρίς ασφάλιση.

Ακόμη χειρότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού δεν τους έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται.Από τις 14 Νοεμβρίου που εκδόθηκε η σχετική απόφαση συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά. Παράλληλα είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ξανά στη δικαιοσύνη κάνοντας έφεση, ενώ καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου που στο δικαστήριο βρέθηκε απέναντί τους.Ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου επέρριψε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Γεωργάρας υπογραμμίζοντας, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.«Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του νοσοκομείου, ακόμη και η υγεία των ασθενών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις και του εκπροσώπους των γιατρών του νοσοκομείου Χατζηκώστα Βασίλη Καφαράκη.«Η περίθαλψη δεν γίνεται με δικαστικές αποφάσεις», σημείωσε και τόνισε πως οι συνάδελφοί τους εργάζονταν καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα τόνισε, ότι τα τελευταία χρόνια σχεδόν 40 εργαζόμενοι έχουν φύγει από το νοσοκομείο λόγω συνταξιοδότησης.
http://www.newsplus.gr/dytika/koinwnia/Ioannina_Nosokomeio_Xatzikosta:_Antidraseis_gia_tin_apolysi_deka_ergazomenon/?n=173117

Δεν υπάρχουν σχόλια :