stageedimotomea@yahoo.gr

9.8.13

ΑΚΟΜΑ MIA ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Ύστερα από την έκδοση των υπ’αριθμ. 2386/2011 και 974/2012 αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), εκδοθείσες επί αγωγών εντολέων του γραφείου μας, σε εκτέλεση των οποίων, παρά τη σκληρή αντιδικία του Ο.Α.Ε.Δ., οι εντολείς μας παρέχουν μέχρι και σήμερα την εργασία τους στον ανωτέρω φορέα υπό το καθεστώς σχέσεως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, αμειβόμενοι και ασφαλιζόμενοι καθ’ όμοιο τρόπο με τους λοιπούς εργαζομένους υπό όμοιο εργασιακό καθεστώς, μια ακόμη δικαστική απόφαση του ίδιου ως άνω Δικαστηρίου, κηρυχθείσα προσωρινώς εκτελεστή αναμένεται να οδηγήσει αρκετούς ακόμη πρώην απασχολούμενους με πρόγραμμα stage, στις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. όπου παρείχαν την εργασία τους από την αρχική πρόσληψη μέχρι και την καταγγελία των συμβάσεών τους.
Δυνάμει της πρόσφατης υπ’αριθμ. 1657/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) αναγνωρίστηκε ομοίως ότι οι ενάγοντες - εντολείς μας συνδέονται από την αρχική τους πρόσληψη με τον εναγόμενο φορέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε η ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας ενός εκάστου εξ αυτών, υποχρεώνοντας τον Ο.Α.Ε.Δ. να τους επαναπροσλάβει, να αποδέχεται τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες τους και να τους καταβάλλει μισθούς υπερημερίας ίσους με τις νόμιμες μηνιαίες αποδοχές τους για το χρόνο μετά την άκυρη καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους και εφεξής, απαγγέλλοντας παράλληλα σε βάρος του εναγομένου φορέα χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης αποδοχής των υπηρεσιών των εναγόντων – εντολέων μας.
H ανωτέρω πρόσφατη δικαστική απόφαση αναμένεται να επηρεάσει θετικά και ανάλογες εκκρεμείς δίκες τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό. 
Δικηγορικο Γραφειο Παυλατου Σπυριδων και Συνεργατες

Δεν υπάρχουν σχόλια :