stageedimotomea@yahoo.gr

23.12.12

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ STAGE ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. θέτει εκ νέου σε εφαρμογή τα περίφημα προγράμματα Stage που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των δύο πρώτων και εγκαταλείφθηκαν με κατάρες απ' όλους, ακόμη και από αυτούς που τα εφάρμοσαν, όταν θέλησαν να περιορίσουν τους χρηματοδοτούμενους -έστω και εμμέσως- από το Δημόσιο. Τρία χρόνια αργότερα, το κριτήριο είναι ο έντεχνος περιορισμός της ανεργίας, οπότε ο θεσμός επανέρχεται! Όπως υπαινίχθηκε ο υπουργός Εργασίας, για τον ίδιο λόγο υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί ο θεσμός του εργόσημου, δηλαδή της ανασφάλιστης εργασίας, όπως εξάλλου και με τα Stage.
Μετά τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη δραματική περικοπή μισθών και επιδομάτων που δρομολογήθηκαν μέσω του Μνημονίου 3, το υπουργείο Εργασίας, στα αποκαΐδια της αγοράς εργασίας, σχεδιάζει τη σταδιακή νομιμοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, με πρόσχημα την τιθάσευση της ανεργίας που θα γιγαντωθεί τους επόμενους μήνες, ξεπερνώντας σε πραγματικά επίπεδα ακόμα και το 35%. Στόχος, μέσω προγραμμάτων ευκαιριακής απασχόλησης ή περιορισμού των ασφάλιστρων, να "μασκαρέψει" ως εργαζόμενους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, κυρίως νέους έως 35 ετών.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έθεσε θέμα επέκτασης του εργόσημου (με το οποίο σήμερα ασφαλίζονται οι εργάτες γης και γενικότεροι οι απασχολούμενοι κατ' αποκοπή σε έναν ή περισσότερους εργοδότες) και σε άλλες ειδικότητες του ιδιωτικού τομέα (π.χ. ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι με μερική απασχόληση), ενώ επανεισάγει τα προγράμματα stage (πεντάμηνης απασχόλησης) στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποκτηθεί εργασιακή εμπειρία, έναντι 500 ευρώ τον μήνα. Στη δεύτερη περίπτωση, οι εργοδότες απαλλάσσονται από τα ασφάλιστρα για συνταξιοδότηση, καθώς στα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας η μόνη παροχή είναι η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τη γενίκευση της χρήσης του εργόσημου θα δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να μην προσφέρουν την ασφαλιστική κάλυψη που αντιστοιχεί στην πλήρη απασχόληση ή να καταφεύγουν ευκολότερα σε χρήση μαύρης εργασίας.

AYGH
.left.gr



 

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

http://www.mbp.gr/html/gr/mu_prosopiko.htm
ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΩΡΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ!!!
http://www.inews.gr/185/patradikaiosi-ergazomenon-meso-stage---dikastiki-apofasi-tou-monomelous-protodikeiou-anagnorizei-tin-apascholisi-tous-sto-panepistimiako-nosokomeio.htm

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!
http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11678:---stage------&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2