stageedimotomea@yahoo.gr

24.10.12

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΙ ΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ


Σύμφωνα με τις υπ’αριθμ. 2386/2011 και 974/2012 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), οι οποίες εκδόθηκαν επί αγωγών εντολέων του γραφείου μας, άνοιξε ο δρόμος προς τη δικαίωση εκατοντάδων συμβασιούχων - απασχολουμένων σε προγράμματα stage στον φορέα Ο.Α.Ε.Δ. Δυνάμει των ανωτέρω αποφάσεων αναγνωρίστηκε ότι οι εντολείς μας συνδέονται από την αρχική τους πρόσληψη με τον εναγόμενο φορέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε η ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας ενός εκάστου εξ αυτών, υποχρεώνοντας τον Ο.Α.Ε.Δ. να τους επαναπροσλάβει, να αποδέχεται τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες τους και να τους καταβάλλει μισθούς υπερημερίας ίσους με τις νόμιμες μηνιαίες αποδοχές τους για το χρόνο μετά την άκυρη καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους και εφεξής, απαγγέλλοντας παράλληλα σε βάρος του εναγομένου φορέα χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης αποδοχής των υπηρεσιών των εναγόντων – εντολέων μας και καταβολής των νομίμων αποδοχών τους.
- Η δημιουργία θετικής νομολογίας (δεδικασμένο), εν τω μέσω μιας άκρως δυσμενούς χρονικής συγκυρίας και η δικαίωση δεκάδων εντολέων μας αποτελεί μέγιστη επιτυχία, ενώ αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην έκδοση και άλλων θετικών αποφάσεων στο μέλλον, επηρεάζοντας ευμενώς τη νομολογία ακόμη και των δευτεροβάθμιων Δικαστηρίων, στις εκκρεμείς τους δίκες (εφέσεις κλπ).
- Θετικά αναμένεται ότι θα επηρεάσουν, οι ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις και τις εκκρεμείς δίκες αναφορικά με τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας όλων εκείνων που έχουν προσφύγει δικαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :