stageedimotomea@yahoo.gr

7.7.12

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΕΙΤΖ=ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΑ! ΜΕΡΟΣ 2o

Eργαζόμουν πρίν 17 μήνες σε Δημόσιο Οργανισμό με πρόγραμμα stage. Αφού τελείωσε το πρόγραμμα μετά απο 2 18μηνα πολλοί απο τους συναδελφους του οργανισμού μας παρακίνησαν να κινηθούμε δικαστικά. Αν και αργότερα όλοι αυτοί ούτε μάρτυρες δε θέλησαν να έρθουν. Εκτελούσα καθήκοντα ταμεία, κατέθετα μετρητα σε τράπεζες, προμηθευτες, πλήρωνα μέλοι ΔΣ και άλλες υπηρεσίες μια και η ταμίας είχε οργανική θέση εκτός Θεσσαλονίκης και βρισκόταν το 95% στην θέση οργανική της θέση. Απλά προσπαθώ να σας εξηγήσω οτι τα καθήκοντα που ασκούσα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Βεβαίωση για πάγιες και διαρκείς ανάγκες αρνηθηκαν να μας δώσουν. Ο οαεδ και το υπουργείο οικονομικών παίρνουν κάθε φορά αναβολή, με αποτέλεσμα λόγω οικονομικών προβλημάτων να αποχωρουν οι υπάλληλοι stage. Aπο 4 άτομα μείναμε 2, και πάλι εμείς οι 2 σκεφτόμαστε να το σταματήσουμε λόγω ψυχολογικού και οικονομικού πολέμου. Μετά βίας κάθε φορά βρίσκουμε μάρτυρα μια και ο προεδρος του οργανισμου τους ασκεί πιέσεις. Μετά απο αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο έγινε αν και ο μάρτυρας του οργανισμού δήλωσε στη δικαστή οτι όντως καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η δικαστής σκέπασε με τη φωνή της τη δηλωσή του.


Ακομα, ο νομικός σύμβουλος του οργανισμού δεν παρεδωσε ένα έγγραφο που ζήτησε η δικαστής την ίδια στιγμή, δήθεν δεν το είχε έτοιμο και θα το έφερνε μετά απο 5 μέρες. Ανάλογο έγγραφο απο την δική μας πλευρα παραδόθηκε αμέσως. Καποια στιγμη που η δικηγόρος μας ζήτησε άμεσα να γίνουν τα ασφαλιστικα μέτρα, η δικαστής της απάντησε μα καλά δε γνωρίζετε οτι υπάρχει ¨γραμμή Θεσσαλονίκης¨. Αν είναι δυνατόν δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη, μα καλά κανένα stage δεν κέρδησε στη Θεσσαλονίκη, τι συμβαίνει;


Φυσικά η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων ήταν αρνητική, η δικαστής ούτε που άνοιξε το φάκελό μας και αυτό φάνηκε γιατι μέσα στο φάκελό μας βρισκόταν ένα έγγραφο που η δικαστής έπρεπε να το κρατήσει, ούτε καν το είδε.


Το Μαρτιο του 2012 εκδικάζεται η υποθεσή μας μετά απο ένα χρόνο αναβολής ΄φυσικά΄ απο τις άλλες πλευρές, και σκεφτομαστε μετά απο αυτό να το σταματήσουμε εδώ μια και δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη Θεσσαλονικη.

 Ιωάννα


Δεν υπάρχουν σχόλια :