stageedimotomea@yahoo.gr

7.11.11

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! EINAI Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!



Το Μονομελές Πρωτοδικείο Τριπόλεως σε απόφαση του επί τακτικής αγωγής

δικαίωσε:

Ότι οι ενάγοντες εργαζόντουσαν στο πλαίσιο προγράμματος stage στο Δήμο Μεγαλόπολης, Αρκαδίας και, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους είχαν καταρτιστεί ως σύμβαση μαθητείας (stage), το δικαστήριο, εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά και κάνοντας χρήση της αρμοδιότητάς του για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της,


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι Οι ενάγοντες συνδέονται με τον εναγόμενο ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Μεγαλόπολης» με σύμβαση Εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Τον εναγόμενο να επαναπροσλαβει

το

υς ενάγοντες, να αποδέχεται τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες τους Και να τους απασχολεί στη Θέση, την Ειδικότητα και με τις Αποδοχές που αντιστοιχούν εκ του νόμου με αυτή την υπηρεσιακή ένταξη και εξέλιξη, λαμβανομένων υπόψη και των λοιπών τυπικών τους προσόντων.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την ανωτέρω καταψηφιστική διάταξη προσωρινά εκτελεστή.



ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ : Στην καρδιά του πιο άγριου μνημονιακού χειμώνα η ελληνική Δικαιοσύνη με την Απόφασή της αυτή έδειξε ότι σέβεται το δίκαιο, την αλήθεια και την εργασιακή αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κατηγορίας εργαζομένων που κάποιοι συνειδητά προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να κατασυκοφαντήσουν αφού πρώτα την εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο ανελέητο τρόπο (απάνθρωπα χαμηλές αποδοχές, ανασφάλιστη εργασία και ομαδικές απολύσεις). Οφείλω να επισημάνω ότι είναι η πρώτη προσωρινά εκτελεστή απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου σε κύρια αγωγή εργαζομένων μέσω προγραμμάτων stage και μάλιστα σε ΝΠΔΔ. H δικαίωση αυτή πρέπει να οπλίσει με θάρρος και επιμονή όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους για τη συνέχιση του ανένδοτου αγώνα τους.



















Δεν υπάρχουν σχόλια :