stageedimotomea@yahoo.gr

16.8.11

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΑΣΕΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΜΕΤΑ ΤΟΥ 2004

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 25/2/2005 ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τα δικαστήρια δικαιώνουν εργαζόμενους σε δήμους

Τη στιγμή που τα υπηρεσιακά συμβούλια ολοκληρώνουν τις διαδικασίες μονιμοποίησης περίπου 25.000 συμβασιούχων, τα δικαστήρια παρεμβαίνουν δικαιώνοντας και άλλους εργαζομένους.

Με δικαστικές αποφάσεις (αγωγές) δικαιώνονται περίπου 230 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις (Περιστερίου Αττικής και Χανίων), οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί του Προεδρικού Διατάγματος 164 (Παυλόπουλου), γιατί η απασχόλησή τους στηρίχθηκε σε κοινοτική χρηματοδότηση. Ειδικά για τους συμβασιούχους του Δήμου Περιστερίου, η απόφαση προβλέπει ότι: «Μετά τη λήξη του ανωτέρω επιδοτούμενου προγράμματος, οι ενάγοντες (σημ.: συμβασιούχοι) εξακολουθούσαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην ίδια θέση και ειδικότητα... στον τομέα στον οποίο κατά κύριο λόγο απασχολήθηκαν (τομέας καθαριότητας), ο οποίος δεν στερείται ποτέ αντικειμένου εργασίας...».

«Αορίστου χρόνου»

Και έτσι το δικαστήριο (Πρωτοδικείο - Τμήμα Εργατικών Διαφορών) έκρινε ότι «οι ενάγοντες συνδέονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από τον χρόνο πρόσληψης εκάστου και με τις προαναφερόμενες ειδικότητες...» σύμφωνα με τους νομικούς κ.κ. Αντωνίου και Καλαματιανό.

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Περιστερίου είχαν επιδοθεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, κατά του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου κ. Παχατουρίδη, αλλά η δικαστική δικαίωση προσκρούει στο Π.Δ. Παυλόπουλου και το ΑΣΕΠ.

Και αυτό γιατί το ΑΣΕΠ, το οποίο εξετάζει τις σχετικές αποφάσεις-εισηγήσεις των υπηρεσιακών ή δημοτικών συμβουλίων για τους συμβασιούχους που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» των επιχειρήσεων, απορρίπτει τις περιπτώσεις εκείνες των εργαζομένων που αμείβονταν από κοινοτικά κονδύλια (Stage, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, νέων θέσεων εργασίας κ.λπ.). Κατ' αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται από τις εργασίες τους χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως στις δημοτικές επιχειρήσεις.


ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΔΙΝΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STAGE ΠΡΙΝ ΤΟΥ 2004

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΣΕΠ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟΣ;ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΣ,ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ-ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΜΑ ΔΑΓΚΩΝΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2009 ΠΟΥ ΚΑIΓΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕ STAGE.ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ.. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..ΑΙΣΧΟΣ.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΕΣ"ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΣΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ,ΑΛΑ 2004.ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΜΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..ΤΕΡΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.