stageedimotomea@yahoo.gr

3.6.11

Η ΠΡΩΤΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε απόφαση του επί τακτικής αγωγής δικαίωσε

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο ενάγων εργαζόταν στο πλαίσιο προγράμματος stage σε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αττικής και, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή του είχε καταρτιστεί ως σύμβαση μαθητείας (stage), το δικαστήριο, εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά και κάνοντας χρήση της αρμοδιότητάς του για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της, απεφάνθη ότι ουσιαστικά επρόκειτο για κατάχρηση του όρου καθώς κατ\\\' ουσίαν ο ενάγων προσέφερε τις υπηρεσίες του ακριβώς όπως και το τακτικό προσωπικό του εν λόγω ΝΠΔΔ.

Το δικαστήριο, στην απόφασή του, αναγνώρισε την φύση της εργασιακής σχέσης του ενάγοντος

με το συγκεκριμένο ΝΠΔΔ ως σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και κήρυξε άκυρη, ως εκ τούτου, την προηγούμενη καταγγελία, από μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της σύμβασης εκπαίδευσης (μαθητείας).

Η πληρεξουσία Δικηγόρος του ενάγοντος, ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΠΡΑ δήλωσε:

«Πρόκειται για την πρώτη απόφαση, που αποφαίνεται επί τακτικής αγωγής εργαζομένου με πρόγραμμα stage, κρίνοντας, ότι οι συμβάσεις του είναι συμβάσεις εργασίας και ότι καλύπτονται μέσω αυτών πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζουμε τόσο ενώπιον των Εθνικών όσο και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, ότι στην περίπτωση των συμβασιούχων ο Δικαστής έχει δικαίωμα και καθήκον να προβαίνει στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της έννομης σχέσεως με βάση τα πραγματικά περιστατικά αυτής, με γνώμονα ιδιαίτερα την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών. Οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τον κανόνα αυτό ούτε βεβαίως να τύχουν μικρότερης προστασίας».

10/5/2011


Δεν υπάρχουν σχόλια :