stageedimotomea@yahoo.gr

19.5.11

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Μετά την επιστροφή εργαζόμενων με τις αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες και σας γνωστοποιήθηκαν, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα εξής:

1) Ποιό είναι το καθεστώς με το οποίο πρέπει να εργάζονται; Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καθηκόντων ή αυτό επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε προϊσταμένου;

2) Ποιός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και πότε ακριβώς θα γίνεται η πληρωμή αυτών;

3) Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ημερών αδείας που δικαιούνται οι εν λόγω εργαζόμενοι ή οι ημέρες κατά τις οποίες δεν θα προσέρχονται στην υπηρεσία αποσχόλησης τους θα θεωρούνται απουσίες και ποιός είναι ο μέγιστος αριθμός απουσιών που δικαιούνται;

4) Πέραν του προβλεπόμενου αριθμού αδειών και απουσιών, με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διαστήμα θα χορηγούνται αναρρωτικές άδειες;

5) Σε ποιές ενέργειες πρέπει να προβούν οι εν λόγω εργαζόμενοι ώστε να ανανεωθούν τα βιβλιάρια υγείας τους στο ΙΚΑ;

6) Τέλος, παρακαλούμε να δοθεί έγκυρη απάντηση σχετικά με την ανανέωση ή μη των καρτών ανεργίας.


Από την στιγμή που δεν υπάρχει υπογεγραμμένη ενεργός σύμβαση, ούτε τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου παρακαλούμε να διευθετηθεί το θέμα δίκαια και εξίσου για όλους τους εργαζομένους.

Παρακαλούμε πολύ στην άμεση ανταπόκριση σας με γραπτή απάντηση στα ερωτήματα μας, σε όλες τις ΔΟΥ τις χώρας.

Με εκτίμηση

Εργαζόμενος με Ασφαλιστικά μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών


3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
ΚΑΡΑΦΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΟΑΕΔ είπε...

Χαιρόμαστε που τα έγγραφα τα οποία εμείς έχουμε γράψει και αποστείλει πρώτοι τα χρησιμοποιούν και υπόλοιποι συνάδερφοι σε άλλους Φορείς, καλό είναι όμως να αναφέρουν την πηγή τους και να μην καπηλεύονται την πνευματική εργασία και ιδιοκτησία άλλων χωρίς να ερωτηθούν.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν, το συγκεκριμένο έγγραφο με θέμα: «Ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή εργαζομένων στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις» απεστάλη από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ και με αρ. πρωτ. 85/28-1-2011 στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΑΕΔ.
Βέβαια δεν έχουμε πάρει ακόμη απαντήσεις, αν και τις περιμένουμε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συλλόγου!

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

stage dhmosio είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.(ΗΜΑΡΤΟΝ!!!) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ο ΓΡΑΦΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΦΑΞ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΥΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ). ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ! ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ(ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ). ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ! ΤΑ STAGE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ