stageedimotomea@yahoo.gr

23.10.10

H ΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" ΣΤΙΣ 22/10/10


























ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΙΣ 20/01/2011!!!! ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ!!!

1000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ
!!!




ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 20/01/2011 ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 20/01/2011 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ !!!!
ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!!!!



http://symvasioyxoiona.blogspot.com/


«Το πραξικόπημα Σανιδά άφησε ξεκρέμαστους τους συμβασιούχους»

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου μια δύναμη μη πολιτική, το κεφάλαιο, έχει γονατίσει την πολιτική δύναμη της ανθρωπότητας. Οι δικαστές είναι το τελευταίο προπύργιο που μένει για τον αδύναμο άνθρωπο, αλλά και το τελευταίο μεγάλο όπλο το οποίο έχει η κοινωνία και θα πρέπει να το καταλάβει η ίδια».

Γ. Σχοινιωτάκης, Κ. Μπέης, Γ. Κασιμάτης, Αρις Καζάκος και Δ. Τραυλός στην ημερίδα που διοργάνωσαν οι συμβασιούχοιΓ. Σχοινιωτάκης, Κ. Μπέης, Γ. Κασιμάτης, Αρις Καζάκος και Δ. Τραυλός στην ημερίδα που διοργάνωσαν οι συμβασιούχοιΜε αυτές τις φράσεις ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης, καταχειροκροτούμενος από ένα γεμάτο αμφιθέατρο, ολοκλήρωσε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με θέμα «Οι συμβασιούχοι και το Σύνταγμα στην εποχή του Μνημονίου».

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων είναι πολιτικό, με το συντονιστή της ημερίδας, καθηγητή Εργατικού Δικαίου Δ. Τραυλό, να εκτιμά ότι «ο μεγάλος εχθρός είναι η παθητικοποιημένη κοινωνία» και να παραπέμπει στο παράδειγμα των Γάλλων εργαζομένων, που βρίσκονται στο δρόμο, κουβαλώντας τη μεγάλη κληρονομιά της Γαλλικής Επανάστασης.

Οι βασικοί ομιλητές εστίασαν στη νομική πλευρά του ζητήματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κ. Μπέης, αφού αναφέρθηκε στη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση και τις παθογένειές της, επικεντρώθηκε στο δικαστικό πραξικόπημα σε βάρος των συμβασιούχων, το 2007, που μεθοδεύτηκε από την τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου (Ρ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδά) και με τη γνωστή τηλεφωνική ψηφοφορία τριών αρεοπαγιτών οδήγησε στην ανατροπή προηγούμενης θετικής απόφασης για τους συμβασιούχους. Πρόσθεσε ότι η στάση αυτή του Α.Π. στηρίχθηκε στο νόμο 3385/2005 της Ν.Δ., που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα Α.Π. να ασκεί αναιρέσεις, όποτε ο ίδιος εκτιμά, κατά αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνουν συμβασιούχους.

«Εζησα από τα μέσα το δικαστικό πραξικόπημα και ο ίδιος είχα προειδοποιήσει τον τότε πρόεδρο του Ελεγκτικού Γ. Κούρτη ότι θα είναι μεγάλη προσβολή για το δικαστήριο αν υιοθετηθεί αυτή η αντίληψη», είπε ο επίτιμος γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης. Αναφερόταν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελ.Συν., τον Νοέμβριο του 2006, που έκρινε ως ανυπόστατες τις αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων που δικαίωναν συμβασιούχους, με συνέπεια να μην καταβάλλονται οι αποδοχές τους και να μένουν για χρόνια απλήρωτοι.

Με ειρωνική διάθεση, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αρις Καζάκος αναφέρθηκε στην περιβόητη δήλωση του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά», παραπέμποντας στους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι περιφερειάρχες (Β. Κικίλιας, Θ. Παφίλης, Αλ. Μητρόπουλος), ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσσός, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου κ.ά.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/10/2010&id=217087










ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :