stageedimotomea@yahoo.gr

13.2.10

ΟΙ ΜΕΓΑΛΙΩΔΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ! ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE
Κατέλαβαν συμβολικά τον ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη




Κατήγγειλαν «την κυβέρνηση της ανεργίας» με νέα δυναμική κινητοποίηση. Στο πλευρό τους οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΓΑ καθως και <σωματεία>

Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας έστειλαν με τη χτεσινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι με stage
Κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες από το χάραμα μέχρι το μεσημέρι οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Στις υπηρεσίες του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται 33 εργαζόμενοι stage, πλάι στο μόνιμο προσωπικό που αριθμεί περίπου 40 εργαζόμενους. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης εργαζομένων με stage, με τη συμμετοχή εργαζομένων και από άλλους χώρους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν στελέχη των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΟΓΑ.

Οι εργαζόμενοι με stage απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, όπου επίσης στεγάζονται και υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Απλωσαν τα πανό τους και φώναζαν συνθήματα, καταγγέλλοντας την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και την πολιτική γενίκευσης των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους είναι απλήρωτοι για μήνες, αφού η κυβέρνηση και οι διάφοροι φορείς που τους απασχολούν, καθυστερούν να τους πληρώσουν, προσπαθώντας και με αυτόν τον τρόπο να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους.

Ετοιμάζονται για την απεργία στις 24 του μήνα

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση», δήλωσε ο Λυκούργος Φουντούλης, ΓΓ του σωματείου εργαζομένων stage ΟΓΑ και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων με stage και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της ανεργίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι με stage είναι ενωμένοι και παλεύουν συντονισμένα με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια σε όλο αυτόν τον παραλογισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τα δικαιώματά τους». Ο Στέλιος Κόκολας από τη Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι με stage, συνεχίζοντας τον αγώνα μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα θα συμμετέχουν στην απεργία στις 24 του Φλεβάρη.

Οι εργαζόμενοι με stage διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων - καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού. Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ενσήμων τους. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Επίσης, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους σε όλους τους εργαζόμενους που απολύουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με εντολή της κυβέρνησης, για να προσλάβουν Stagers.

Ριζοσπάστης

Κατάληψη υποκαταστήματος ΟΓΑ από συμβασιούχους stage

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Παπαναστασίου, προχώρησαν το πρωί μέλη της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων Stage - ΟΓΑ.

Στην κινητοποίηση μετέχουν συμβασιούχοι από πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και το συντονιστικό της επιτροπής stage-ΟΓΑ από την Αθήνα, που ζητούν επαναπρόσληψη των απολυμένων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και καταβολή δεδουλευμένων.

«Στις 8-10 Μαρτίου φεύγει ένα ακόμη μεγάλο κύμα εργαζομένων με stage του ΟΓΑ στην ανεργία. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, είναι περισσότεροι από τους μόνιμους υπαλλήλους. Αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα δημιουργηθούν και στον Οργανισμό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των συμβασιούχων Stage -ΟΓΑ Παναγιώτης Πελέκης.

Η κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ θα λήξει στις δύο μετά το μεσημέρι.

Καθημερινή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εμείς oι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage από όλους τους φορείς του Δημοσίου, μετά από 3 & 5 χρόνια συνεχούς εργασίας και εκμετάλλευσής μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αντιδρούμε, καταλαμβάνοντας συμβολικά το κτίριο του ΟΓΑ -- μια από τις πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου που απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους με . Stage.
Όλα αυτά τα χρόνια παρέχουμε εργασία, η οποία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς ένσημα, με μισθούς μαθητείας· (400€ - 500€ το μήνα) χωρίς δώρα, χωρίς επιδόματα και άδειες και γενικά χωρίς κανένα από τα βασικά κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων.


Δεν τους φτάνει που μας πετάνε στο δρόμο που μας κλέβουν ένσημα. και δεδουλευμένα, τελευταία καθυστερούν και να μας πληρώσουν, αφήνοντας υπονοούμενα ότι υπάρχει περίπτωση να μην μας ξαναπληρώσουν και ας συνεχίζουμε κανονικά την εργασία μας.


Διεκδικούμε:

Ø Σταθερή και μόνιμη δουλειά για ΟΛΟΥΣ με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. ΟΧΙ στη μισή εργασία ΟΧΙ στη μισή ζωή.

Ø Άμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων- Καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού.

Ø Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ø Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ενσήμων μας.

Ø Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που απολύουν σι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με εντολή της Κυβέρνησης, για να προσλάβουν stagers

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SΤΑGE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΓΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΡΑΨΑΝ:

ΈΘΝΟΣ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΞΠΡΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

TAXALIA.GR ΤΟ ΝΟ.1 ΒLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

SALONICA NEWS

ZOUGLA.GR

IN.GR

SOFOKLEOUSIN.GR

REPORTER.GR

NEWSBLOG.GR

SELEO.GR

QUICKNEWS.GR

CAPITAL.GR

PATHFINDER

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

GREEKNEWS.BIZ

KSIPNISTERE.BLOGSPOT.COM

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!


ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ STAGE ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ. ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΧΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια :