stageedimotomea@yahoo.gr

11.8.09

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008-2009

καλησπέρα στους εργαζόμενους stager,

Μετά από 1 χρόνο λειτουργίας του blog, ήρθε η ώρα του απολογισμού.
Ξεκινήσαμε με προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ανανέωση του προγράμματος επειδή αρκετοί από εμάς μόλις είχανε συμπληρώσει το 1ο 18μήνο. Στόχος μας ήτανε η ανανέωση του προγράμματος με νέα 18μήνη σύμβαση ή με παράταση του προγράμματος.
Ο Στόχος αυτός μπορώ να πω σχεδόν επιτεύφθηκε εκτός βεβαίως από κάποιες εξαιρέσεις, επειδή το πρόγραμμα του ΕΔΤ απαριθμούσε γύρω στις 10.000 εργαζομένους και ήτανε δύσκολο το όλο εγχείρημα.
Το πρόγραμμα του ΕΔΤ αφορούσανε σε δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες, τα Τελωνεία, ΓΛΚ, ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί και Υπουργεία.
Κάποιοι εργαζόμενοι από εμάς ξεκινήσανε άμεσα με την ανανέωση, κάποιοι αργότερα, σίγουρα ήτανε κουραστική η αναμονή αλλά και ότι το χειρότερο.
Κύριος σκοπός του εν λόγω προγράμματος ήτανε να πάρουμε την ανανέωση έτσι να επωφεληθούμε από την προσαύξηση του 50% για τον ΑΣΕΠ. Όπως φαίνεται, αυτός ο σκοπός όμως δεν έχει αντίκρισμα επειδή το 50% το έχουνε πάνω από 100.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση και κάθε λογής συμβάσεις, και επίσης το 50% μπορούνε να το χρησιμοποιήσουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι άμα θέλουνε να αλλάξουν υπηρεσία. Οπότε δεν έχει το αποτέλεσμα που θα θέλαμε για το μέλλον μας!
Υπάρχει ακόμα η αγωνία ότι άμα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η μοριοδότηση θα καταργηθεί. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί όλους μας επειδή με την κατάργηση της μοριοδότησης, σημαίνει ότι εργασία 3-5 ετών θα πάει στα σκουπίδια, και τότε να δούμε τι θα κάνουνε; όλοι αυτοί που μας λέγανε ότι πλησιάζει η μονιμότητα και δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε και να συκοφαντούμε την κυβέρνηση, θα βρει την λύση σχετικά με τους εργαζόμενους στα stage.(μακάρι να γίνει αυτό).
ΑΜΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ. ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ "ΨΗΦΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝΕ". ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΨΙΧΟΥΛΑ(ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΤΑ, ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE 12.000 ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. ΕΜΜΜ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.

ΑΜΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΑΙ Ή ΑΤΟΜΙΚΑ Ή ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ(ΒΛΕΠΕ ΤΣΑΤ).

ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ-GOLDEN BOYS, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΦΩΣ. ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ? ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! ΛΥΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ! Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ Ε-ΜΑΙΛ stageedimotomea@yahoo.gr ΤΟ ΤΗΛ. ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ!

ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΤΣΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΜΟΥΣΑΚΑΔΕΣ, ΒΡΙΣΙΕΣ, ΠΙΝΕΛΙΚΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ! ΛΥΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΣΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ!