stageedimotomea@yahoo.gr

18.8.08

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ" Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ.

INTERVIEW
Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2008, 11:42
Προς:
interview@tanea.gr

Αγαπητή κα. Υπουργος,



Χαίρομαι ειλικρινά που μου δίνεται η δυνατότητα σαν πολίτης από την εφημερίδα τα Νέα να σας ρωτήσω σχετικά με το θέμα των stage.

Είμαι εργαζόμενος εδω και 14 μηνες στα stage με σύμβαση Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο ΙΚΑ. Οι συμβάσεις ήδη ξεκίνησαν να λήγουνε απο τον Ιούλιο του 2008. Είναι 18μήνες συμβάσεις χωρίς να μπορούμε να διεκδικήσουμε την προσαύξηση του 50% για το δημόσιο.Τι θα γίνει με αυτό το πρόγραμμα θα ανανεωθεί? ή θα ξεκινήση νέο πρόγραμμα? Τι θα μας κάνετε θα μας διώξετε? Έχουμε ενημερωθεί από την διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι δεν θα χρηματοδοτούνται άλλο τα προγράμματα αυτα. Είμαστε πάνω απο 10.000 εργαζόμενοι με stage του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο ΙΚΑ,Εφορείες,Τελωνεία, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, Δημους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Εθνικό Τυπογραφείο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Εφετείο, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και ουτο καθ'εξης. Τι θα γίνει πραγματικά με εμάς?

Όπως γνωρίζεται όλες οι συμβάσεις παλαιότερων ετων (2005,2006) έχουνε είτε ανανεωθεί είτε ενταχθήκαν σε νέα προγράμματα. Σχετικα με τις συμβάσεις του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα που αφόρουν το 2007 που τελειώνουνε τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, που έχουνε δώσει την ψυχή τους και τον ιδρώτας τους για να λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες όσο γίνεται καλύτερα?

Σαν εργαζόμενοι, από εσάς ζητάμε να ανανεωθούνε οι συμβάσεις μας ή να ξεκινήσουνε άμεσα νέα προγράμματα έτσι ώστε με την προσαύξηση του 50% να αποκτήσουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε για μια θέση στο δημόσιο.



Ευχαριστώ που με ακούσατε



Με Εκτίμηση



STAGE ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εργαζόμενος με stage στο ΙΚΑ
Τ.Κ.


Αυτη ειναι η επιστολη που εστειλα στην Εφημεριδα "ΤΑ ΝΕΑ" για την συνεντευξη της υπουργου Απασχολησης κα. Φανη-Παλλη Πετραλια. Λυπαμε ειλικρινα που δεν την δημοσιευσανε, αλλα οπως ειδα δημοσιευσανε ερωτησεις που δεν εχουνε τιποτα το ενδιαφερον σχετικα με την εργασια μας. Ειλικρινα Λυπαμε! Ο αγωνας ομως συνεχιζεται!
ΑΡΘΡΟ: http://assets.in.gr/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=127658&

Δεν υπάρχουν σχόλια :